20 august 2019

Reeli Reinaus - Roosi märgi all (2019)

Tunnistan ausalt, et ma lausa ootan iga uue Reeli Reinausi raamatu ilmumist. Viimastega ("Verikambi", "Mõõkade äss" ja "Maarius, maagia ja libahunt Liisi") olen igati rahule jäänud ning sama kehtib ka mu õpilaste kohta, kellele olen neid raamatuid lugemiseks soovitanud. Müstikat ja seiklusi on nendesse raamatutesse omajagu mahtunud ning loodetavasti ei ole erandiks ka "Roosi märgi all".

Seekord viib Reinaus meid Hiiumaale, kus otseloomulikult tuleb tutvust teha ka Suuremõisa kurikuulsa mõisniku Otto Reinhold Ludwig von Ungern-Sternbergi ja tema alluvuses töötanud laevakapten Carl Johan Malmi verise looga, mis ei taha kuidagi unustusehõlma vajuda. Sajandite vanune verevõlg vajab tasumist ning siit uus põnevusromaan lahti rullubki.

On iidne saladus, aardejaht, paranormaalsed nähtused ja muidugi teismeliste armuvalu. Igati kaasakiskuv kompott, mis paari õhtu jooksul endasse ahmida. Eks lugedes kohati tekib küsitavusi, kuid mõnusa rutuga edasi lippav lugu ei lase sul nende üle juurdlema jääda ning juba müttadki mööda saart edasi, et otsida järgmist juhtlõnga. Teose lõpuks tekkiski suur soov taas Hiiumaad külastada ning ka kummitava Suuremõisa lossi ja teiste "kummaliste" paikadega lähemat tutvust teha. Ehk satun isegi kapten Malmiga kokku ning küsin temapoolset kommentaari 1802. aastal aset leidnud veretööle, mis ta eluküünla kustutas.

Andmed:
Reeli Reinaus, Roosi märgi all, Varrak, 2019, lk 376

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar