29 märts 2019

Margus Mikomägi - Koguja raamat (2009)

Need Margus Mikomäe intervjuud teatrirahvaga jäävad aega, millal ma olin just teatri võlumaailma enda jaoks avastamas. Paljusid vestlustes jutuks tulnud lavastusi või protsesse mäletan uskumatult selgesti, kuigi juba terve kümnend on möödunud ja sadu kordi eesriie langenud.

Mikomägi räägib oma vestluspartneritega neid tõeliselt puudutavatest teemadest: rolli loomise võlu ja valu, kaasteeliste lahkumine, säraküünlana põlemine. Toitumine, reisimine, tuharalihaste treenimine, lemmikbutiigid ning muud säärased "tõsised teemad" on jäetud klantsajakirjade õlule. Siin räägivad kaks lihtsat inimest ühest inimkonna suurimast mõistatusest - TEATRIST.

Praegu neid intervjuusid lugedes tekkis tahtmatult soov, et Mikomägi sulest ilmuks "Koguja raamat: 10 aastat hiljem". Nõnda palju on ju muutunud! Tahaks kuulda Mikomäe uusi usutlusi Ojasoo, Jalaka ja Nüganeniga. Kuidas nad vaatavad tagasi tehtule, tegemata jäänule ja uutele tegemistele. Kui on siiras küsija, siis on ka siirad vastajad. Ja teist nõnda siirast raamatut pole ma ammu lugenud.


Andmed:
Margus Mikomägi, Koguja raamat: Elu lood teatrijõnksuga sees, Menu, 2009, lk 192

Linke netiilmast:
Eeva Kumbergi artikkel Sirbis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar